Optios Salon Software: optimaal voorraadbeheer voor salons

Als salon eigenaar ken je ongetwijfeld de uitdagingen van het beheren van je voorraad en inventaris. Het tellen van producten, bijhouden van bestellingen en het in kaart brengen van de aankoopgeschiedenis van klanten kunnen soms resulteren in een chaotische situatie. Gelukkig biedt de Voorraad/Stock feature van Optios salon software een innovatieve oplossing om deze processen te stroomlijnen en te vereenvoudigen.

Gedaan met stocktellingen

Eén van de grootste voordelen van de Optios Voorraad/Stock feature is het automatische bijwerken van de voorraad. Geen eindeloze inventarisaties waarbij je handmatig producten moet tellen. Door eenvoudigweg inkomende en uitgaande producten te scannen met de barcodescanner, wordt je voorraad automatisch gesynchroniseerd. Dit betekent dat je altijd een accuraat overzicht hebt van je huidige voorraadstatus. Op elk moment van het jaar.

TIP: Gebruik de barcode scanner voor vlekkeloze synchronisatie.

Efficiënte bestellingen

Het opmaken en versturen van bestellingen is een cruciaal aspect van voorraadbeheer. Met Optios wordt ook dit proces geoptimaliseerd. De software biedt tools waarmee je moeiteloos bestellingen kunt samenstellen en verzenden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je nooit zonder essentiële producten komt te zitten.

TIP: Stel minimum voorraad niveaus in en activeer automatische bestellingen en win kostbare tijd.

Wat ik persoonlijk geniaal vind aan de Optios salon software is de stock feature. Je kan alles in- & uitscannen. Als je alles correct bijhoudt zal je nooit meer een tekort aan producten hebben. Want de bestellingen gebeuren automatisch. Voor de inventaris trek ik een lijst uit het systeem en dankzij de barcode scanner moet ik niets meer tellen. Wat een tijdswinst!
— Thomas van Geoganic

Verhoog je productverkoop

Optios gaat verder dan alleen voorraadbeheer. De software bevat tools waarmee je je productverkoop kunt stimuleren. Verhoog jouw productverkoop tot 30% dankzij de geïntegreerde productfuntionaliteiten. Optios biedt de tools om je omzet te vergroten.

TIP: Analyseer regelmatig de resultaten van verschillende promoties om te ontdekken welke het meest effectief zijn voor jouw salon.

Eenvoudige webshopkoppeling

Stel je voor dat je salon niet alleen fysiek, maar ook online floreert. Met Optios wordt dit realiteit dankzij de eenvoudige webshopkoppeling. Heb je een webshop opgebouwd op het populaire WooCommerce- of Shopify-platform? Geen probleem. Optios maakt het mogelijk om deze webshops moeiteloos te koppelen aan je salonsoftware.

TIP: Informeer klanten in je fysieke salon over exclusieve aanbiedingen in de webshop en vice versa. Hierdoor vergroot je de online zichtbaarheid en stimuleer je klanten om beide kanalen te verkennen.

Klantgerichte historiek

Een tevreden klant is een terugkerende klant. Met de Optios Voorraad/Stock feature kun je de historiek van aangekochte producten per klant eenvoudig inzien. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerd advies te geven en de klanttevredenheid te verhogen.

TIP: Stuur gepersonaliseerde e-mails via de marketing tool naar klanten na een aankoop van een bepaald product om bijhorende producten te promoten.

Verkoopinzichten in één oogopslag

Optios voorziet ook in een overzichtelijk verkooprapport met de best verkochte producten. Dit rapport geeft je inzichten in de producten die goed lopen, waardoor je strategisch kunt inspelen op de vraag van je klanten en je assortiment kunt optimaliseren.

TIP: Beloon jouw team voor het verkopen van extra producten. Bijvoorbeeld door de beste verkoper elke maand een cadeau te geven.

Naadloze integratie met 250+ merken

Optios maakt het beheren van je voorraad nog eenvoudiger door naadloos te integreren met meer dan 250 diverse merken. Hierdoor kun je probleemloos al je producten bijhouden, ongeacht het merk. Een geavanceerd voorraadbeheer was nog nooit zo bereikbaar.

TIP: Houd je assortiment actueel en aantrekkelijk. Gebruik deze functie om jouw aanbod voortdurend te optimaliseren. Voeg nieuwe producten toe die in de smaak vallen bij je klanten en verwijder producten die minder goed lopen. Zo houd je je assortiment fris en aantrekkelijk, wat de kans op productverkoop verhoogt.

In een sector waar efficiëntie en klanttevredenheid essentieel zijn, biedt Optios Salon Software de perfecte oplossing voor product- en voorraadbeheer. Laat de chaos achter je en omarm de geautomatiseerde en gestroomlijnde aanpak van Optios, waarbij je met één klik je volledige inventaris up-to-date hebt.

Benieuwd om hierover meer te ontdekken? Plan hier jouw vrijblijvende demo in met één van onze experten.


Vorige
Vorige

Optios: Jouw Sleutel tot Efficiënt Online Reserveren voor Salons

Volgende
Volgende

Professionele Salon Website met Optios: ontdek de voordelen van de PRO Website!