Blog

Nieuwe klanten aantrekken in je salon: 10 tips

Gepubliceerd: woensdag 02 september 2020 12:54

Als beginnend salon is het vaak moeilijk om nieuwe klanten aan te trekken. In dit digitale tijdperk zijn er heel wat hulpmiddelen om jouw salon meer visibiliteit te geven. We lijsten hier 10 tips op een rijtje om meer nieuwe klanten over de vloer te krijgen.

  1. Social media
  2. Website
  3. Social media campagnes
  4. Acties
  5. Eerste indruk
  6. Nieuwsbrieven
  7. Kappersblog
  8. Feedback
  9. SEO
  10. Mond-aan-mondreclame

1. Social media

Maak zeker een Facebook en Instagram pagina voor jouw salon. Toon hier al je kennis i.v.m je vak. Zo kan je bijvoorbeeld voor- en na foto’s of how-to video’s posten. Vergeet ook niet al je vrienden uit te nodigen om je Facebookpagina te liken, zo gaat de bal snel aan het rollen en zal je visibiliteit sterk verhogen. Spoor al je familie, vrienden en kennissen ook aan om hun vrienden uit te nodigen je pagina te liken. Je zal versteld staan van het resultaat!

2. Website

Investeer in een website, je zal er later de vruchten van plukken. Een website verhoogt je visibiliteit met 40%. Wanneer nieuwe klanten op zoek zijn naar een salon in de buurt is de kans enorm groot dat ze op jouw website terechtkomen en dus ook bij jou zullen langskomen. Heb je een online booking op je website? Dit zal het aantal afspraken in het salon aanzienlijk doen stijgen.

3. Social media campagnes

Visibiliteit creëren aan de hand van social media pagina’s is één ding, je volgers een klant laten worden is een ander paar mouwen. Probeer eens een social media campagne op te zetten via Facebook en Instagram. Kies een leuke foto van je salon, of toon een van de beste kapsels die jij gestyled hebt. Zorg er ook zeker voor dat je de button die je moet kiezen een call-to-action* is zoals bijvoorbeeld ‘nu boeken’. Verwijs dan zeker naar je online booking zodat klanten meteen een afspraak kunnen maken.

*Call-to-action: Een paar woorden die klanten moeten aanzetten om iets te doen.

4. Acties

Om je salon op de kaart te zetten zal je een aantal investeringen moeten doen. Bied de eerste weken een actie aan in het salon. Bijvoorbeeld een gratis product of een tijdelijke korting op knippen. Dit zal heel wat mensen aanzetten om jou een kans te geven.

5. Eerste indruk

De eerste indruk is enorm belangrijk. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je salon goed verzorgd is. Maar ook je social media kanalen baten bij een verzorgd uiterlijk. Wees consistent in wat je post, zorg dat al je afbeeldingen mooi bij elkaar passen en verzorg je foto’s van een eigen branding*.

*Branding: Merkbekendheid vergroten aan de hand van het vermelden van je logo, bedrijfsnaam …

6. Nieuwsbrieven

Probeer zoveel mogelijk e-mailadressen te verzamelen en verstuur een e-mail campagne naar potentiële klanten uit. Zorg ervoor dat de content die je uitstuurt een meerwaarde heeft voor je klanten. Je kan gebruik maken van salonsoftwares of marketingautomatiseringsplatforms om je hier praktisch bij te helpen.

 

e-mailmarketing-met-Optios

7. Kappersblog

Bloggen is de manier om online meer volgers te krijgen. Schrijf content die interessant kan zijn voor voor klanten en potentiële klanten. Zo kan je bijvoorbeeld tips geven om je haar beter te verzorgen of de nieuwste haartrends voor de lente opsommen.

8. Feedback

Vraag na elke afspraak aan je klant om feedback te schrijven op je social media en website. De mening van andere is nog steeds zeer belangrijk om ook andere klanten aan te trekken.

9. SEO

Om hoger te scoren in Google voer je best een SEO-analyse door voor al de content die je deelt. Onderzoek welke zoekwoorden het meest gebruikt worden wanneer je over een bepaald onderwerp schrijft om zo een hoger plaatsje te krijgen bij de zoekresultaten in Google. 

10. Mond-aan-mondreclame

Dit is nog steeds de meest effectieve vorm van reclame. Zorg er dus voor dat je klanten tevreden zijn en vraag hen om een goed woordje voor je te doen bij familie en vrienden.

Wil je ook een gratis en vrijblijvende gesprek met één van onze experten?

Reeds 786 kapsalons hebben een adviesgesprek aangevraagd.

Advies gesprek aanvragen

x

Content