Optios: Jouw Sleutel tot Efficiënt Online Reserveren voor Salons


Een online reserveringssysteem is tegenwoordig niet langer een luxe, maar een absolute noodzaak voor salons en kapsalons die willen excelleren in de moderne markt. Daarom hebben we bij Optios een krachtige salonsoftware ontwikkeld, waarbij ons online boekingssysteem een van de meest vooruitstrevende functies is.

Wij bieden het meest unieke en geavanceerde online reserveringssysteem voor salons, dat volledig aanpasbaar is aan jouw wensen.


Klanten reserveren zelf gemakkelijk online 24/7

Geen gedoe meer met telefonische reserveringen. Met Optios kunnen klanten op elk moment van de dag en vanaf elk apparaat met internettoegang eenvoudig hun afspraken plannen.

Unieke boekingstool met afbeeldingen

Kies zelf in welke structuur jouw boekingen worden weergegeven. Jouw online boekingssysteem is een unieke pagina op maat, geen platform waar jouw klanten per ongeluk afspraken kunnen maken bij concurrenten. Online boeken met Optios is eenvoudig en intuïtief dankzij foto's & omschrijvingen die je zelf kiest. De menustructuur voor online boekingen zorgt dat klanten volledig en foutloos kunnen boeken.

Reservatiesysteem = maatwerk voor jouw salon

Bij Optios begrijpen we dat elke salon uniek is, daarom bieden we een volledig personaliseerbare ervaring. Van het toevoegen van speciale diensten tot het aanpassen van beschikbaarheid en werktijden, ons platform past zich aan jouw behoeften aan. Met slechts een paar klikken kunnen klanten de perfecte afspraak plannen die aansluit bij hun schema en voorkeuren.

Automatische herinneringen via e-mail of sms

Verminder no-shows en verhoog de klanttevredenheid met automatische herinneringen voor afspraken. Klanten worden herinnerd aan hun afspraak, wat leidt tot minder gemiste afspraken. Bovendien kan je ook gepersonaliseerde & automatische no-show e-mails versturen.

Last-minute boekingen & flexibiliteit

Lege plekken in de agenda zijn niet langer een probleem met onze last-minute boekingsoptie. Klanten kunnen eenvoudig zien welke tijdslots beschikbaar zijn op korte termijn en direct reserveren. Met 1 druk op de knop deel je ze bovendien heel eenvoudig op sociale media. Deze last-minutes beschikbaar stellen maximaliseert de omzet en minimaliseert de downtime, waardoor jouw salon efficiënter wordt en klanten op elk moment van de dag kunnen worden bediend.

Onze klanten vertellen:

“De last-minutes functionaliteit is absoluut mijn favoriete feature bij Optios.

Als er plotseling een annulering is, kunnen we die vrije plek direct beschikbaar stellen en snel delen op ons Instagram-profiel. Hierdoor wordt de vrijgekomen tijd in onze agenda vrijwel altijd weer benut. Zo verliezen we geen kostbare tijd en kunnen klanten soms onverwacht snel een afspraak maken.”

Maite - Maison Maite

✔ Vraag online voorschotten

Met de mogelijkheid om online voorschotten te vragen, biedt Optios extra gemoedsrust voor saloneigenaren, omdat op deze wijze annuleringen worden geminimaliseerd. Het vragen van online voorschotten kan ingesteld worden voor alle klanten, bepaalde klanten of voor bepaalde diensten.

✔ Workshops aanbieden

Naast het boeken van standaardafspraken biedt Optios ook de mogelijkheid om workshops online te laten boeken. Onze online reserveringstool maakt het eenvoudig voor klanten om zich in te schrijven voor deze speciale gelegenheden, waardoor je salon een breder scala aan diensten kan aanbieden en je klantenkring kan uitbreiden.

Kies voor Optios

Optios biedt alles wat je nodig hebt om je salon te laten groeien. Met onze intuïtieve functies en gebruiksvriendelijke interface, zal online reserveren voor jou en je klanten een naadloze ervaring zijn.


Of je nu een salon eigenaar bent, op zoek naar een kappersagenda, een online boekingssysteem voor je schoonheidssalon, of een ander type salon, Optios staat voor je klaar.

Optios biedt enorme groeikansen voor je salon en extra service voor je klanten

Benieuwd naar meer? Neem contact met ons op voor een gratis demo!



Vorige
Vorige

No Shows beu? 10 tips om No Shows met 40% te verminderen

Volgende
Volgende

Optios Salon Software: optimaal voorraadbeheer voor salons